Predplačniški sistem na kamionskem terminalu

Olajšajte si poslovanje s predplačilom storitev kamionskega terminala.

Obveščamo vas, da imate na Kamionskem terminalu v Kopru možnost prijave v predplačniški sistem. S predplačilom boste imeli na terminalu dobroimetje, vaši vozniki pa bodo lahko vstopali v pristanišče direktno ali iz kamionskega terminala izstopali s koriščenjem tega dobroimetja – gotovina ne bo več potrebna.

Postopek prijave v predplačniški sistem je sledeč:

  1. Na elektronski naslov tina.durdevic@luka-kp.si nam pošljite točne podatke vaše firme (naziv, naslov, DDV številko, kontaktno številko, kontaktno osebo, e-mail), registrske številke kamionov, ki so upravičeni koristiti predplačilo ter znesek avansa, ki ga želite vplačati. V kolikor bo prihajalo do sprememb pri kamionih, nam morate te podatke pravočasno pisno sporočiti pri vsaki spremembi. Ti podatki bodo vneseni v predplačniški sistem na Kamionskem terminalu. V primeru, da imate za vaše voznike urejene letne dovolilnice, bo pri koriščenju dobroimetja imel prednost odčitek voznikove letne dovolilnice in ne registracija kamiona. Obenem izpolnite in nam pošljite tudi obrazec za prejemanje računov v elektronski obliki – eRačun, ki ga najdete tukaj.
  2. Znesek avansa, ki ga želite vplačati sporočite na zgornji mail ali pokličete na telefonsko št. (05) 66 56 763. Komercialna referentka pripravi predračun in vam ga posreduje na vaš e-mail, da ga lahko plačate.
  3. Po prejemu plačila na TRR, se znesek vplačanega avansa vnese v predplačniški sistem na Kamionskem terminalu najkasneje do 9. ure naslednjega delovnega dne in šele takrat se lahko začne koristiti avans. Za prejeto plačilo prejmete avansni račun. Pomembno: pred vnosom prejetega plačila na vaše stanje dobroimetja morate imeti poravnane tudi vse zapadle terjatve (najemnina, prekoračitve). V kolikor le-te niso poravnane, se tudi prejeti avans ne vnese na vaše stanje dobroimetja vse do poplačila zapadlih terjatev.
  4. Pri izstopu prijavljenega vozila iz terminala sistem »koristi« dobroimetje za vrednost porabljene parkirnine in/ali cestnine). Voznik v tem primeru prejme »Potrdilo«.
  5. Enkrat mesečno boste na vaš mail prejeli excelovo tabelo o mesečni porabi s številkami potrdil, ki so jih prejeli vozniki. Na podlagi mesečne porabe se izda tudi račun. Računa vam ne bo potrebno plačevati, saj se krije z avansnim računom.
  6. Računalniški sistem vas bo vsak ponedeljek in četrtek avtomatsko preko e-maila obveščal o trenutnem stanju na vašem računu. Poleg tega pa vas bo sistem dodatno obvestil, ko boste dosegli minimalno določeni limit dobroimetja (npr. 100 €). V tem primeru se za ponovno povečanje dobroimetja ponovi postopek pod točko 2.
  7. POMEMBNO! V kolikor se zgodi, da na vašem računu ne bo dovolj dobroimetja, bo moral voznik storitve poravnati v GOTOVINI.